Passa al contingut principal

Comunicat de l'AEC davant l'actuació de Rectorat quant al desallotjament dels tancaments

Divendres passat, Rectorat va emetre un comunicat per fer constar la seua decisió de desallotjar els campaments que els estudiants de tota la Universitat de València mantenien durant més d'un mes com a mesura de reinvindicació i protesta pacífica davant la imminent aplicació dels nous títols de Grau, tal i com estipulen les directrius de configuració de l'anomenat Espai Europeu d'Ensenyament Superior, altrament conegut com a Procés de Bolonya.

Aquesta decisió va sobtar tant els estudiants que hi participavem, com ara les associacions, sindicats i col·lectius d'estudiants que des d'un principi es varen sumar a les reivindicacions, tant per la seua immediatesa, com pel fet que incompleixen els acords als que s'havia arribat prèviament entre les assemblees d'estudiants de cadascuna de les facultats tancades i els seus respectius equips deganals per tal de no interferir en els actes de protesta que es dugueren a terme. A més, en l'esmentat comunicat s'apuntava que els desallotjaments tindrien lloc a partir de dilluns, amb el suposat objectiu que el procés electoral es puguera desenvolupar amb normalitat, però Rectorat ha incomplit la seua paraula enviant efectius durant el cap de setmana per retirar el material i els objectes personals dels estudiants, aprofitant que la majoria d'aquests no estan presents aquests dies, com s'havia decidit i acordat amb els deganats pertinents.

L'Associació d'Estudiants de Comunicació vol denunciar aquesta actitut bel·ligerant i opressiva per part de l'equip rectoral, així com també el recolzament que aquesta acció ha tingut per part de Campus Jove, sindicat d'estudiants que no participa en les reivindicacions. De la mateixa manera, volem denunciar la desaparició dels fulls de signatures contra el procés, que han estat substretes dels campaments d'algunes facultats i condemnar aquesta actuació, ja que ens sembla un greu atemptat contra els principis democratics que afirmen voler preservar i un atac directe envers els estudiants sense cap mena de justificació legal ni moral. Els estudiants no són cap enemic, sinó la base de la universitat. Això no és democràcia!

València, a 23 de novembre de 2008.

Associació d'Estudiants de Comunicació

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El futur del Sàhara, a debat

Vos esperem a tots el proper dimarts 14 al primer pis de la facultat, a la Sala Cèsar Simón, per debatre sobre l'estat actual i el futur del conflicte saharaui. Comptarem amb la presència del delegat saharaui al País Valencià, Mohamed El Mamun. Recordeu, dimarts que ve, a les 17h!

Atenció!

A les 12.30h, un membre de l'AEC ha passat per la tauleta electoral i ha descobert que totes les paperetes de l'AEC per a les eleccions a Claustre havien desaparegut. Deganat ha dit que a primera hora del matí s'hi havien posat totes. Així doncs, algú les ha fet desaparèixer fins que s'han tret noves davant la nostra denúncia. Prendre'm les medures que calga i esperem que este joc brut no es repetisca mai més. Associació d'Estudiants de Comunicació