Preàmbul
A l’any 2007, a la ciutat de València, portant les titulacions de Comunicació Audiovisual i Periodisme set anys d’implantació a la Universitat de València i observant els seus alumnes que hi ha deficiències quant a horaris, materials, organització, llocs de pràctiques i d’altres qüestions i, en general, havent constatat aquests que hi ha una manca de la qualitat i el prestigi que mereixen dues de les titulacions amb requeriments d’accés més elevats de la universitat i que són un servei públic en l’actual era de la informació, decideixen celebrar unes reunions que portaràn a la formació de l’Associació d’Estudiants de Comunicació, com a mesura de resposta i vehícle de canvi.
Com a primera acció, l’Associació d’Estudiants de Comunicació concorre a les eleccions de 29 d’octubre de 2007 a Claustre i a Junta de Facultat a través de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, on estan implantades les abans esmentades titulacions, essent en ambdós casos la llista més votada d’aquest centre en haver aconseguit 192 d’un total de 514 vots a Claustre i 191 de 513 vots a Junta de Facultat, fet que atorga a l’organització 2 dels 6 representants i 4 dels 11 representants corresponents a aquests òrgans, respectivament.
Davant aquest èxit i la responsabilitat que comporta ser la primera força de representants d’estudiants al centre, l’Associació d’Estudiants de Comunicació es planteja el seu futur i es dota d’aquest estatut per tal de definir, organitzar i fixar el seu funcionament intern, garantint l’unitat i enteniment de tots els seus membres i servint així com a constitució formal de l’esmentada associació, subsceptible d’esser consultat, revisat o modificat quan els seus membres ho estimen necessari.
PRIMER: Definició
L’Associació d’Estudiants de Comunicació (endavant AEC), inscrita com a col·lectiu al Cens d’Associacions i Col·lectius d’Estudiants de la Universitat de València a 14 de novembre de 2007, és una organització d’estudiants constituïda lliurement amb l’objectiu i la vocació de representar el conjunt dels alumnes de les titulacions de Comunicació Audiovisual i Periodisme de la Universitat de València (endavant UV), actuant així a mode d’intermediari entre la universitat i els mateixos, procurant assistència a qualsevol tipus de conflicte que hi puga haver entre ambdues parts – ja siga a títol personal o col·lectiu –, i amb el compromís de promoure i fomentar iniciatives que contribuïsquen a l’amillorament de les condicions acadèmiques dels estudiants (horaris, aules, mitjans tècnics, professorat, etc.).
L’AEC naix i es constitueix com a tal per iniciativa dels propis estudiants de les titulacions esmentades a sobre, i com a projecte que pretén donar resposta a una sèrie de demandes referents a la situació i condicions desfavorables d’aquestes dues carreres dintre de la UV en el moment de la redacció d’aquest estatut. L’AEC tractarà de desenvolupar la seua tasca mitjançant la presentació de llistes de candidatures a qualsevol mena d’eleccions que se celebren a la UV, acceptant conseqüentment el sistema de govern i de representació que aquesta establisca pels seus òrgans i reservant-se la decisió – consensuada per majoria dels seus membres – d’escollir les llistes que presenta i a quin càrrec, conservant el dret de no fer-ho si així ho estima adient aquesta majoria.
SEGON: Règim intern
2.1 Estructura
L’AEC s’autodefineix com a organització assembleària o horitzontal i estableix, com a condició sine qua non pel seu correcte funcionament i el desenvolupament òptim de la seua tasca, la plena igualtat entre els seus membres, sense que els diferents càrrecs o funcions que aquests desenvolupen dintre de l’associació constituïsquen un principi d’autoritat per fer prevaldre els seus critèris sobre els d’altres membres. Les decisions de l’AEC es prendràn sempre mitjançant el consens majoritari dels seus integrants, de manera unitària i aquests hauran de respectar la voluntat d’aquesta majoria en tots els casos, malgrat la seua discrepància en cas que aquesta es produïsca.
2.2 Requeriments, drets, deures i faltes
Podrà integrar-se dins l’AEC qualsevol estudiant matriculat a la UV a les titulacions de Comunicació Audiovisual i Periodisme que així ho sol·licite, sense cap distinció de curs ni discriminació de qualsevol tipus, car és un projecte obert que necessita la participació i la implicació d’un gran nombre de persones. La integració dels alumnes en l’associació, però, exigeix un compromís de treball, diligència i responsabilitat als càrrecs o tasques que se’ls encomanen. Qualsevol membre que incomplisca aquest compromís és subsceptible d’ésser amonestat per l’associació i si així ho decideix la majoria dels membres de l’AEC i en base a proves justificades que demostren una actitut negativa i reiterada d’irresponsabilitat en el compliment de les seues funcions se li convidarà a abandonar l’assemblea. Tot membre de l’associació té l’obligació d’actuar amb el màxim respecte cap a la resta dels companys i qualsevol tipus d’opinió que aquests puguen exposar. Es considerarà motiu d’expulsió immediata i definitiva tota falta que perjudique greument l’acció representativa o la imatge de l’AEC, o bé comporte l’obstaculització o impediment important en la realització del seu treball. Es consideraràn així els següents tipus de faltes:
1. Falta de respecte greu per part de qualsevol membre elegit representant a qualsevol persona en l’exercici de la seua tasca representativa. Desqualificacions violentes o irrespectuoses durant les assemblees de la UV o envers qualsevol membre del personal docent en qualsevol lloc o situació. Així mateix, també es consideraran greus les disputes entre membres de l’AEC que impliquen insults o desqualificacions i/o violència de qualsevol tipus.
2. Presa de decisions individuals dels membres, no consultades al conjunt de l’AEC ni aprovades per aquesta, que comporten qualsevol mena de greuge o perjudici important per a l’organització.
3. Apropiament indegut dels fons de l’AEC per part de la persona o les persones que s’encarreguen de la tasca d’administració. En aquest cas s’instarà a l’infractor a retornar íntegrament la quantitat extreta i, en cas que això no es produïsca en el termini marcat per l’organització, es tramitarà denúncia legal contra el responsable.
2.3 Funcionament de les assemblees
L’AEC celebrarà reunions o assemblees ordinàries amb una freqüència mínima mensual per tractar afers relatius a la situació de l’organització, amb l’ordre del dia que marquen les circumstàncies, on s’exposaran totes les accions que aquesta haja dut a terme i els seus resultats, es promouran, debatran i aprovaran o denegaran iniciatives dels membres i d’altres qüestions que hi puguen sorgir, així com també es justificaran els pressuposts, amb ingressos i despeses. Tots els integrants de l’AEC tenen el dret i el deure d’assistir a les assemblees, podent expressar lliurement la seua opinió respecte a qualsevol dels afers que es tracten i presentar-se com a candidats a qualsevol dels càrrecs, ja siguen interns o representatius mitjançant les llistes electorals de l’AEC. A més, podran celebrar-se tot tipus de reunions extraordinàries en funció del moment i les necessitats que l’associació puga tenir quant a l’organització d’actes o qualsevol tipus d’activitat o iniciativa que promoga per tal d’assolir els seus objectius.
L’associació establirà els càrrecs que estime convenients pel seu funcionament d’acord amb les seues necessitats, el moment i les circumstàncies, atendrà les candidatures dels membres que vulguen desenvolupar-los i elegirà per consens majoritari les persones que considere més adequades per a cada funció. Aquests càrrecs deuran ser renovats de la mateixa manera en el termini màxim d’un any o en cas de cessament o dimissió voluntària. En cas dels càrrecs representatius, l’acceptació dels mateixos comporta necessàriament el compromís previ d’assistència – a més de les assemblees de la pròpia AEC – a totes les assemblees de Claustre o Junta de Facultat i tots els requeriments que la UV convoque. De la mateixa manera, els membres de l’associació assumeixen el compromís d’assistència a dites assemblees, acceptant que l’absència no justificada a tres o més reunions comporta amonestació.
La no assistència dels membres a alguna reunió determinada suposa l’anul·lació del seu dret a opinar i decidir sobre els afers que en la mateixa es tracten, no podent així delegar en altres membres per tal d’exercir aquest dret o presentar cap mena de proposta i no podent, així mateix, influir o vetar a posteriori allò que està decidit i consta en acta. Així doncs, les decisions de l’AEC es prendran a les reunions i estaran basades en una majoria presencial, tot i que aquestes no podran celebrar-se en cap cas si no hi són presents, almenys, la meitat dels integrants de l’organització, i deuran ser ajornades fins a reunir el nombre necessari d’assistents.
2.4 Càrrecs
L’AEC designarà un secretari que s’encarregarà d’informar a tots els membres de la data, lloc i hora de celebració de les reunions via correu electrònic, així com també de l’elaboració i posterior enviament de les actes de cada reunió a cadascún d’ells, assegurant així que cada membre està informat en tot moment i per escrit d’allò que s’ha fet o es farà, malgrat que no acudisca a les assemblees. De la mateixa manera, l’associació triarà un responsable de comunicació, que s’encarregarà de publicar un resum setmanal de les activitats que es realitzen i les seues previsions, anàlisis o opinions a la pàgina web de l’AEC. No hi haurà un president o un sol portaveu o cap visible de l’AEC centrat en la figura d’una persona; tots els membres de l’associació podràn exercir com a representants vàlids i amb plena legitimitat – independentment de la tasca que desenvolupen – en un determinat moment i context en la mesura en que ho facen d’acord amb les posicions consensuades pel conjunt i no guiats per les opinions pròpies i servint els seus propis interessos.
TERCER: Finançament
L’AEC és una organització d’estudiants adscrita a l’UV, per tant farà tots els tràmits necessaris per obtenir tot tipus d’ajudes que aquesta facilita als col·lectius d’aquesta mena, ja siga mitjançant el CADE o qualsevol altre mitjà que la universitat establisca. Així doncs, l’associació estarà oberta també a altres vies de finançament d’altres entitats que puguen estar interessades en les activitats que aquesta realitza, sempre i quan l’acceptació d’ajudes de tercers no estiga lligada a l’acceptació de condicions que vagen en contra dels interessos, objectius, i programa que defensa o suposen una renúncia, total o parcial, als mateixos. Aquestes ajudes sempre estaran destinades a finançar les iniciatives i la tasca representativa que realitza. L’AEC es reserva el dret a establir quotes annuals per a tots els seus membres en cas que les ajudes rebudes no siguen suficients per desenvolupar els seus objectius i complir el seu programa. Tots els ingressos s’abonaran al compte bancari de l’AEC, essent revisat aquest a totes les assemblees que se celebren.
QUART: Iniciatives
L’AEC basarà el seu pla d’actuació en la tasca política i de representació que té dintre de la Facultat però, així mateix, complementarà el seu programa amb l’organització i foment d’activitats de tipus acadèmic o cultural, com ara la participació en la Setmana Cultural de la UV en col·laboració amb altres organitzacións de representants d’estudiants, altres actes dintre de la mateixa, o bé actes externs organitzats per la pròpia associació. Els actes que realitze l’AEC estaran orientats i enfocats des del punt de vista de la comunicació o estaran relacionats amb aquesta d’alguna manera, i tindran la finalitat de complementar i ampliar la formació dels estudiants de les carreres d’aquesta àrea, fomentant la participació d’un gran nombre d’ells i així aglutinant i posant en contacte uns amb altres, alhora que serviran per donar a coneixer el col·lectiu i millorar la seua imatge. La posada en marxa d’aquestes iniciatives correspondrà a tots els membres del grup per igual, i l’AEC convocarà assemblees extraordinàries per a la materialització de les mateixes, assignant una tasca a cadascún dels membres. La decisió de quines iniciatives es promouen i quines no, així com també el pla de treball necessari, correspon a l’assemblea.
D’altra banda, els membres de l’associació sol·licitaran reunions amb aquell membre del personal docent (degana, vicedegans, professors, etc.) pertinent sempre que necessiten tractar algún afer o bé presentar suggeriments, propostes de millora de condicions o rebre informació de primera mà o aclariments sobre qualsevol assumpte, dubte o problema que es puga presentar durant el curs acadèmic, desenvolupant així la seua funció de servir com a nexe entre les institucions universitàries i els/les estudiants que l’AEC representa.
CINQUÈ: Independència política
L’AEC es declara independent de tot partit o organització política i desvinculada de tota tendència partidista en favor d’una determinada formació. Això, no obstant, no implica que els seus membres hagen d’estar, així mateix, necessàriament deslligats de qualsevol altra mena d’organització o no pertanyer a cap partit politic o sindicat, ni tan sols que la mateixa associació no tinga marcada una determinada línia política com a tal o fins i tot una ideologia i punt de vista propis, fruit del consens de l’assemblea. L’AEC es farà responsable de les seues opinions i decisions polítiques com a col·lectiu, però mai es farà càrrec d’allò que els seus membres, com a particulars, puguen expressar si això és contrari al consens de l’assemblea.
Així doncs, la independència de l’AEC com a organització representativa amb criteri propi, no comporta un rebuig a col·laborar amb altres sindicats o organitzacions de representants – siguen del tipus que siguen – per dur a terme determinades iniciatives, propostes o mesures que jutge acords amb els seus interessos, que sempre seran els interessos dels estudiants de Comunicació Audiovisual i Periodisme, als quals representa.
DISPOSICIÓ FINAL:
Aquest estatut ha estat finalitzat a València a 16 de desembre de 2007 i aprovat per l’assemblea de l’Associació d’Estudiants de Comunicació amb data de 17 de desembre de 2007 pels membres sotasignants, els quals l’accepten i consenteixen a respectar-lo. Aquest estatut podrà ser revisat i modificat sempre i quan hi haja, almenys, un 70% dels membres de l’assemblea favorables a l’esmena.
València, a 18 de desembre de 2007
Associació d’Estudiants de Comunicació
Estatut en PDF
A l’any 2007, a la ciutat de València, portant les titulacions de Comunicació Audiovisual i Periodisme set anys d’implantació a la Universitat de València i observant els seus alumnes que hi ha deficiències quant a horaris, materials, organització, llocs de pràctiques i d’altres qüestions i, en general, havent constatat aquests que hi ha una manca de la qualitat i el prestigi que mereixen dues de les titulacions amb requeriments d’accés més elevats de la universitat i que són un servei públic en l’actual era de la informació, decideixen celebrar unes reunions que portaràn a la formació de l’Associació d’Estudiants de Comunicació, com a mesura de resposta i vehícle de canvi.
Com a primera acció, l’Associació d’Estudiants de Comunicació concorre a les eleccions de 29 d’octubre de 2007 a Claustre i a Junta de Facultat a través de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, on estan implantades les abans esmentades titulacions, essent en ambdós casos la llista més votada d’aquest centre en haver aconseguit 192 d’un total de 514 vots a Claustre i 191 de 513 vots a Junta de Facultat, fet que atorga a l’organització 2 dels 6 representants i 4 dels 11 representants corresponents a aquests òrgans, respectivament.
Davant aquest èxit i la responsabilitat que comporta ser la primera força de representants d’estudiants al centre, l’Associació d’Estudiants de Comunicació es planteja el seu futur i es dota d’aquest estatut per tal de definir, organitzar i fixar el seu funcionament intern, garantint l’unitat i enteniment de tots els seus membres i servint així com a constitució formal de l’esmentada associació, subsceptible d’esser consultat, revisat o modificat quan els seus membres ho estimen necessari.
PRIMER: Definició
L’Associació d’Estudiants de Comunicació (endavant AEC), inscrita com a col·lectiu al Cens d’Associacions i Col·lectius d’Estudiants de la Universitat de València a 14 de novembre de 2007, és una organització d’estudiants constituïda lliurement amb l’objectiu i la vocació de representar el conjunt dels alumnes de les titulacions de Comunicació Audiovisual i Periodisme de la Universitat de València (endavant UV), actuant així a mode d’intermediari entre la universitat i els mateixos, procurant assistència a qualsevol tipus de conflicte que hi puga haver entre ambdues parts – ja siga a títol personal o col·lectiu –, i amb el compromís de promoure i fomentar iniciatives que contribuïsquen a l’amillorament de les condicions acadèmiques dels estudiants (horaris, aules, mitjans tècnics, professorat, etc.).
L’AEC naix i es constitueix com a tal per iniciativa dels propis estudiants de les titulacions esmentades a sobre, i com a projecte que pretén donar resposta a una sèrie de demandes referents a la situació i condicions desfavorables d’aquestes dues carreres dintre de la UV en el moment de la redacció d’aquest estatut. L’AEC tractarà de desenvolupar la seua tasca mitjançant la presentació de llistes de candidatures a qualsevol mena d’eleccions que se celebren a la UV, acceptant conseqüentment el sistema de govern i de representació que aquesta establisca pels seus òrgans i reservant-se la decisió – consensuada per majoria dels seus membres – d’escollir les llistes que presenta i a quin càrrec, conservant el dret de no fer-ho si així ho estima adient aquesta majoria.
SEGON: Règim intern
2.1 Estructura
L’AEC s’autodefineix com a organització assembleària o horitzontal i estableix, com a condició sine qua non pel seu correcte funcionament i el desenvolupament òptim de la seua tasca, la plena igualtat entre els seus membres, sense que els diferents càrrecs o funcions que aquests desenvolupen dintre de l’associació constituïsquen un principi d’autoritat per fer prevaldre els seus critèris sobre els d’altres membres. Les decisions de l’AEC es prendràn sempre mitjançant el consens majoritari dels seus integrants, de manera unitària i aquests hauran de respectar la voluntat d’aquesta majoria en tots els casos, malgrat la seua discrepància en cas que aquesta es produïsca.
2.2 Requeriments, drets, deures i faltes
Podrà integrar-se dins l’AEC qualsevol estudiant matriculat a la UV a les titulacions de Comunicació Audiovisual i Periodisme que així ho sol·licite, sense cap distinció de curs ni discriminació de qualsevol tipus, car és un projecte obert que necessita la participació i la implicació d’un gran nombre de persones. La integració dels alumnes en l’associació, però, exigeix un compromís de treball, diligència i responsabilitat als càrrecs o tasques que se’ls encomanen. Qualsevol membre que incomplisca aquest compromís és subsceptible d’ésser amonestat per l’associació i si així ho decideix la majoria dels membres de l’AEC i en base a proves justificades que demostren una actitut negativa i reiterada d’irresponsabilitat en el compliment de les seues funcions se li convidarà a abandonar l’assemblea. Tot membre de l’associació té l’obligació d’actuar amb el màxim respecte cap a la resta dels companys i qualsevol tipus d’opinió que aquests puguen exposar. Es considerarà motiu d’expulsió immediata i definitiva tota falta que perjudique greument l’acció representativa o la imatge de l’AEC, o bé comporte l’obstaculització o impediment important en la realització del seu treball. Es consideraràn així els següents tipus de faltes:
1. Falta de respecte greu per part de qualsevol membre elegit representant a qualsevol persona en l’exercici de la seua tasca representativa. Desqualificacions violentes o irrespectuoses durant les assemblees de la UV o envers qualsevol membre del personal docent en qualsevol lloc o situació. Així mateix, també es consideraran greus les disputes entre membres de l’AEC que impliquen insults o desqualificacions i/o violència de qualsevol tipus.
2. Presa de decisions individuals dels membres, no consultades al conjunt de l’AEC ni aprovades per aquesta, que comporten qualsevol mena de greuge o perjudici important per a l’organització.
3. Apropiament indegut dels fons de l’AEC per part de la persona o les persones que s’encarreguen de la tasca d’administració. En aquest cas s’instarà a l’infractor a retornar íntegrament la quantitat extreta i, en cas que això no es produïsca en el termini marcat per l’organització, es tramitarà denúncia legal contra el responsable.
2.3 Funcionament de les assemblees
L’AEC celebrarà reunions o assemblees ordinàries amb una freqüència mínima mensual per tractar afers relatius a la situació de l’organització, amb l’ordre del dia que marquen les circumstàncies, on s’exposaran totes les accions que aquesta haja dut a terme i els seus resultats, es promouran, debatran i aprovaran o denegaran iniciatives dels membres i d’altres qüestions que hi puguen sorgir, així com també es justificaran els pressuposts, amb ingressos i despeses. Tots els integrants de l’AEC tenen el dret i el deure d’assistir a les assemblees, podent expressar lliurement la seua opinió respecte a qualsevol dels afers que es tracten i presentar-se com a candidats a qualsevol dels càrrecs, ja siguen interns o representatius mitjançant les llistes electorals de l’AEC. A més, podran celebrar-se tot tipus de reunions extraordinàries en funció del moment i les necessitats que l’associació puga tenir quant a l’organització d’actes o qualsevol tipus d’activitat o iniciativa que promoga per tal d’assolir els seus objectius.
L’associació establirà els càrrecs que estime convenients pel seu funcionament d’acord amb les seues necessitats, el moment i les circumstàncies, atendrà les candidatures dels membres que vulguen desenvolupar-los i elegirà per consens majoritari les persones que considere més adequades per a cada funció. Aquests càrrecs deuran ser renovats de la mateixa manera en el termini màxim d’un any o en cas de cessament o dimissió voluntària. En cas dels càrrecs representatius, l’acceptació dels mateixos comporta necessàriament el compromís previ d’assistència – a més de les assemblees de la pròpia AEC – a totes les assemblees de Claustre o Junta de Facultat i tots els requeriments que la UV convoque. De la mateixa manera, els membres de l’associació assumeixen el compromís d’assistència a dites assemblees, acceptant que l’absència no justificada a tres o més reunions comporta amonestació.
La no assistència dels membres a alguna reunió determinada suposa l’anul·lació del seu dret a opinar i decidir sobre els afers que en la mateixa es tracten, no podent així delegar en altres membres per tal d’exercir aquest dret o presentar cap mena de proposta i no podent, així mateix, influir o vetar a posteriori allò que està decidit i consta en acta. Així doncs, les decisions de l’AEC es prendran a les reunions i estaran basades en una majoria presencial, tot i que aquestes no podran celebrar-se en cap cas si no hi són presents, almenys, la meitat dels integrants de l’organització, i deuran ser ajornades fins a reunir el nombre necessari d’assistents.
2.4 Càrrecs
L’AEC designarà un secretari que s’encarregarà d’informar a tots els membres de la data, lloc i hora de celebració de les reunions via correu electrònic, així com també de l’elaboració i posterior enviament de les actes de cada reunió a cadascún d’ells, assegurant així que cada membre està informat en tot moment i per escrit d’allò que s’ha fet o es farà, malgrat que no acudisca a les assemblees. De la mateixa manera, l’associació triarà un responsable de comunicació, que s’encarregarà de publicar un resum setmanal de les activitats que es realitzen i les seues previsions, anàlisis o opinions a la pàgina web de l’AEC. No hi haurà un president o un sol portaveu o cap visible de l’AEC centrat en la figura d’una persona; tots els membres de l’associació podràn exercir com a representants vàlids i amb plena legitimitat – independentment de la tasca que desenvolupen – en un determinat moment i context en la mesura en que ho facen d’acord amb les posicions consensuades pel conjunt i no guiats per les opinions pròpies i servint els seus propis interessos.
TERCER: Finançament
L’AEC és una organització d’estudiants adscrita a l’UV, per tant farà tots els tràmits necessaris per obtenir tot tipus d’ajudes que aquesta facilita als col·lectius d’aquesta mena, ja siga mitjançant el CADE o qualsevol altre mitjà que la universitat establisca. Així doncs, l’associació estarà oberta també a altres vies de finançament d’altres entitats que puguen estar interessades en les activitats que aquesta realitza, sempre i quan l’acceptació d’ajudes de tercers no estiga lligada a l’acceptació de condicions que vagen en contra dels interessos, objectius, i programa que defensa o suposen una renúncia, total o parcial, als mateixos. Aquestes ajudes sempre estaran destinades a finançar les iniciatives i la tasca representativa que realitza. L’AEC es reserva el dret a establir quotes annuals per a tots els seus membres en cas que les ajudes rebudes no siguen suficients per desenvolupar els seus objectius i complir el seu programa. Tots els ingressos s’abonaran al compte bancari de l’AEC, essent revisat aquest a totes les assemblees que se celebren.
QUART: Iniciatives
L’AEC basarà el seu pla d’actuació en la tasca política i de representació que té dintre de la Facultat però, així mateix, complementarà el seu programa amb l’organització i foment d’activitats de tipus acadèmic o cultural, com ara la participació en la Setmana Cultural de la UV en col·laboració amb altres organitzacións de representants d’estudiants, altres actes dintre de la mateixa, o bé actes externs organitzats per la pròpia associació. Els actes que realitze l’AEC estaran orientats i enfocats des del punt de vista de la comunicació o estaran relacionats amb aquesta d’alguna manera, i tindran la finalitat de complementar i ampliar la formació dels estudiants de les carreres d’aquesta àrea, fomentant la participació d’un gran nombre d’ells i així aglutinant i posant en contacte uns amb altres, alhora que serviran per donar a coneixer el col·lectiu i millorar la seua imatge. La posada en marxa d’aquestes iniciatives correspondrà a tots els membres del grup per igual, i l’AEC convocarà assemblees extraordinàries per a la materialització de les mateixes, assignant una tasca a cadascún dels membres. La decisió de quines iniciatives es promouen i quines no, així com també el pla de treball necessari, correspon a l’assemblea.
D’altra banda, els membres de l’associació sol·licitaran reunions amb aquell membre del personal docent (degana, vicedegans, professors, etc.) pertinent sempre que necessiten tractar algún afer o bé presentar suggeriments, propostes de millora de condicions o rebre informació de primera mà o aclariments sobre qualsevol assumpte, dubte o problema que es puga presentar durant el curs acadèmic, desenvolupant així la seua funció de servir com a nexe entre les institucions universitàries i els/les estudiants que l’AEC representa.
CINQUÈ: Independència política
L’AEC es declara independent de tot partit o organització política i desvinculada de tota tendència partidista en favor d’una determinada formació. Això, no obstant, no implica que els seus membres hagen d’estar, així mateix, necessàriament deslligats de qualsevol altra mena d’organització o no pertanyer a cap partit politic o sindicat, ni tan sols que la mateixa associació no tinga marcada una determinada línia política com a tal o fins i tot una ideologia i punt de vista propis, fruit del consens de l’assemblea. L’AEC es farà responsable de les seues opinions i decisions polítiques com a col·lectiu, però mai es farà càrrec d’allò que els seus membres, com a particulars, puguen expressar si això és contrari al consens de l’assemblea.
Així doncs, la independència de l’AEC com a organització representativa amb criteri propi, no comporta un rebuig a col·laborar amb altres sindicats o organitzacions de representants – siguen del tipus que siguen – per dur a terme determinades iniciatives, propostes o mesures que jutge acords amb els seus interessos, que sempre seran els interessos dels estudiants de Comunicació Audiovisual i Periodisme, als quals representa.
DISPOSICIÓ FINAL:
Aquest estatut ha estat finalitzat a València a 16 de desembre de 2007 i aprovat per l’assemblea de l’Associació d’Estudiants de Comunicació amb data de 17 de desembre de 2007 pels membres sotasignants, els quals l’accepten i consenteixen a respectar-lo. Aquest estatut podrà ser revisat i modificat sempre i quan hi haja, almenys, un 70% dels membres de l’assemblea favorables a l’esmena.
València, a 18 de desembre de 2007
Associació d’Estudiants de Comunicació
Estatut en PDF
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada