Passa al contingut principal

Condemna de L'AEC davant els tancaments de la TV3

Recentment hem sigut testimonis d’una actuació per part de les institucions valencianes que més valdria que fos ficció; realment serviria per a escriure una bona novela de ciència-ficció, com ara 1984, d’Orwell.
Més ens valdria, però no és així.
Hem assistit perplexos al tancament del repetidor que permet rebre el senyal de TV3; després d’una lluita constant i d’estar pendents de que es fés o no efectiva l’amenaça de la Generalitat (valenciana, és clar), fa uns dies finalment es tancà el repetidor de Xixona, que donava senyal a bona part del sud d’Alacant. Malgrat les repetides concentracions i manifestacions que s’han fet en contra d’aquesta decisió del govern valencià, finalment les exigències han quedat només en això.
Des de l’AEC no podem quedar-nos callats: som estudiants de comunicació i seria gairebé una ofensa cap a nosaltres mateixos, com a futurs comunicadors/es, que els mateixos que ens hi dediquem callàrem front una actuació que retalla, no només la llibertat d’expressió, sino el dret a la lliure informació que ha de garantir una societat democràtica com la que, suposadament, tenim.

Deixant a banda les possibles opinions que puguem tenir sobre la vàlua i qualitat del mitjà en qüestió, condemnem rotundament:
-Primer: que es tanque una via d’accès a la informació pública i en la nostra llengua. És vergonyós que el Govern, en compte de propiciar la diversitat informativa, la rebutge i es prenga el luxe de decidir què podem i què no podem veure; de què podem i de què no podem estar informats/des.
-Segon: que aquest tancament es produïsca amb arguments tan patètics com els que acusen Catalunya i la TV3 en concret de practicar un “annexionisme propi del nazis”. Es suposa que els governants han de ser intel.ligents, almenys mínimament.
-Tercer: que amb aquest tancament es contribuïsca a avivar la flama del conflicte lingüístic, inventat per certs polítics amb fins electorals (la famosa màxima “divide y vencerás” és certa, i ells ho saben). D’altra banda queda demostrat per qualsevol que tinga nocions (encara que siga mínimes) de lingüística, que aquest conflicte que no té ni motius ni lògica alguna.

Amb aquest escrit, l’Associació d’estudiants de Comunicació de la Universitat de València vol sumar-se a les nombroses protestes i condemnes que ja han realitzat altres sindicats, organitzacions, plataformes veïnals i persones en general contra aquest atac al dret d’accès a la informació. Denunciem, a més, l’actuació poc democràtica que ha demostrat tenir el Govern valencià en tancar l’emissió d’una televisió així com també denunciem l’actitud passiva que ha mantès el Ministeri d’Indústria i la Generalitat de Catalunya davant del fet en qüestió.

Per la llibertat d’expressió, pel lliure accès a la informació, pel dret a poder elegir…
NO AL TANCAMENT DELS REPETIDORS DE TV3.


AEC

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El futur del Sàhara, a debat

Vos esperem a tots el proper dimarts 14 al primer pis de la facultat, a la Sala Cèsar Simón, per debatre sobre l'estat actual i el futur del conflicte saharaui. Comptarem amb la presència del delegat saharaui al País Valencià, Mohamed El Mamun. Recordeu, dimarts que ve, a les 17h!

Iª ASSEMBLEA GENERAL D'ESTUDIANTS DE COMUNICACIÓ [15/1/08]

Demà l'AEC organitza la Iª ASSEMBLEA GENERAL D'ESTUDIANTS DE COMUNICACIÓ, una assemblea oberta a la participació de cada un dels estudiants de l'àrea, i resolta a, mitjançant el debat, decidir quins son els punts de treball més urgents i necessaris per la millora de les nostres condicions d'estudi. Ací teniu el cartell i la quartilla que repartirem, vos ho podeu descarregar. ACUDIU!